DMCA

- Administratori ove web stranice ne prihvataju bilo kakvu odgovornost za sadržaj na drugim web stranicama

- Pristup video sadržaju preko embedovanog koda ne predstavlja kršenje autorskih prava što je i potvrđeno presudom Sedmog apelacionog suda u slučaju myVidster (http://arstechnica.com/tech-policy/2012/08/mpaa-embedding-is-infringement-theory-rejected-by-court)

- Sav video sadrzaj koji mozete gledati na OVOJ WEB STRANICI N1JE postavljen na serveru OVE WEB STRANICE. Sav video sadržaj koji možete gledati na ovoj web stranici se već duže vremena nalazi na mnogim drugim WEB STRANICAMA kao i na serverima web stranica kao što su Openload.io, YouTube.com, Facebook.com, Dailymotion.com, gde је dostupan za gledanje i/i1i preuzimanje svakome ko ima pristup Internetu.

- Sav video sadr2aj koji možete pronaći na ovoj web stranici, a koji je pohranjen na serverima drugih web-stranica, prilikom pohranjivanja na navedene servere prosao je sve procedure, preglede i provjere koje nalaiu te iste web stranice i kao takav je dostupan za gledanje i/i1i preuzimanje milionima posjetilaca tih i drugih web stranica.

- Administratori na ovu web stranicu indeksiraju sadrzaj iskljucivo u formi tekstualne datoteke koja se potom pokrece u flash рlауеги (embedovanje). Dak1e, ova web stranica indeksira sadrzaj drugih web stranica.

- ukoliko smatrate da su vasa autorska prava ugrožena, molimo vas da se obratite administratorima web stranica na cijim serverima se nalazi sporan video sadriaj a koji su odgovorni za sadrzaj па tim istim serverima. Administratori OvE WEB STRANICE nemaju pristup serverima tih i drugih web stranica te zbog toga nismo u mogucnosti da brisemo, postavljamo, uredujemo i1i da na neki drugi nacin manipulisemo sadrzajem koji se nalazi na navedenim serverima.

- Administratori web stranica koji nude usluge pohranjivanja video sadrzaja na servere tih web-stranica imaju obavezu da negdje na toj web-stranici postave link (poveznicu) do stranice za prijavu krsenja autorskih prava. ukoliko ste odlucili da prijavite krsenje autorskih prava, idite na web-stranicu na cijem serveru se nalazi sporan video sadrzaj, pronadite Iink do stranice za prijavu kr"senja autorskih prava. U vecini slucajeva to su linkovi naziva npr. "Report abuse", "DMCA abuse", "DMCA" i slicno. ukoliko ne mozete pronaci takve i1i slicne Iinkove, onda administratore te web stranice mozete kontaktirati preko Iinka npr. "Contact us", "ContacY', broja telefona koji je naveden kao telefonski broj za kontakt i1i e-mail adrese koja je navedena kao adresa za kontakt. Svaka web stranica tog tipa sigurno posjeduje bar nesto od navedenog. Takvi linkovi se obicno nalaze u donjem дјеlи web stranice tzv. "footer".

- Ova web stranica je u skladu sa 17 U.S.C. § 512 i Digital Millennium Copyright Act ("DMCA"). Pored toga, ispostovani su i zakoni države na čijoj teritoriji se nalazi server OvE WEB STRANICE.

- Ukoliko ipak smatrate da su vaša prava ugrožena, možete nas kontaktirati koristeći kontakt formu na sajtu.

Нема коментара

Омогућава Blogger.